Плат памук

Какво трябва да знаем, когато избираме тениска

Въпреки че много от дрехите са 100% памук, това не означава, че са с еднакво качество, напротив. Плата има много различни характеристики и познавайки някои от тях може да ни помогне в избирането на качествен продукт. Най – важните са три – (1)състав, (2)плътност/грамаж и (3)плетка. В зависимост от дрехите варира и плата, но ние ще анализираме съвсем накратко плата за тениски.

Обикновенно на повечето етикети пише 100% памук, но това не е достатъчно за да се разбере в детайли какви характеристики има плата. Той всъщност никога не може да бъде 100%, защото в тази си форма няма никаква разтегливост. Поради тази причина се смесва с еластан, който може да бъде в различно количество при различните производители – 2%, 5%, 10%. Тениските на Еспока са с 5%.

Едно от важните неща е грамажа и той варира доста – от около 80 г/м2 до 220 г/м2. Колкото по малък е грамажа, логично толкова по прозиращ и некачествен е плата. Най – често в България се намират тениски между 120 – 150 г/м2. По – голямата плътност разбира се оскъпява материала и е почти невъзможно намирането му у нас. Тениските на Espoca са 180 г/м2 което ги прави по – издръжливи и ги нарежда в премиум клас.

Следващата важна характеристика е вида памук или по скоро влакната от които е направен плата – той може да бъде open-end, ringspun и combed ring spun. На кратко open-end е с най – ниско качество(90% на пазара в България), а последния е с най – високо. Технологията за производство на combed ring spun е скъпа, но влакната са по – здрави и меки. Тениските в espoca.com са направени именно с такъв.

Идва ред на плетката – обикновенно плата за тениски е два вида – сингъл джърси или интерлок плетка. Сингъл джърси е по – фин, с по – малко разстояние между влакната, което го прави плътен и предразполагащ за добър печат.

Разбира се тениските espoca се произвеждат със сингъл джърси плат. Качеството на нашите продукти е същото като на най – известните брандове в света с тази разлика, че техните продукти са няколко пъти по – скъпи.

За въпроси: info@espoca.com

Запиши си имейла във формата по-долу за да получаваш още полезна информация, новини и оферти.